Spar varme – 5 gode råd

Den rekordkolde vinter vil nok godt kunne mærkes på varmeregningen. Selvom bestyrelsen har brugt en del tid og penge for at gør vores varmeanlæg mere effektiv, så vil dette næppe kunne afværge en stigning i varmeudgifter pga den udsædvanlig kolde vinter vi oplever for tiden. Desuden har fjernvarmeværket hævet priserne med 15% per 1.1.2010 – det skyldes faktisk ikke engang stigende varmepriser, men udelukkende skattereformen, som har gjort at der skal betales moms og miljøcertifikater på visse dele af varmeregningen.

Københavns Energi har udgivet følgende 5 gode råd for at spare på varmeregningen.

  1. Stil termostaten på trin 3 – så opnår du en behagelig rumtemperatur på ca. 20 gradder.
  2. Stil alle radiatorer i sammenhængende rum på samme termostatindstilling – det er billigere end at have en enkelt radiator skruet op på fuldt blus.
  3. Luk aldrig helt for radiatorer i rum, der skal være kølige. Stil termostaten på 1 og luk døren – så risikerer du ikke skader på bygningen.
  4. Luft ud – men lad aldrig vinduer stå åbne, når radiatorer er tændt. Luk for radiatoren og luft ud i 10 minutter, før du åbner for varmen igen.
  5. Dæk aldrig radiatorer til, og brug dem ikke til at tørre tøj på – da varmen ikke udnyttes optimalt og dermand kan have indflydelse på din varmeregning.

Vidste du, at for hver ekstra grad du sænker din rumtemperatur, sparer du ca. 5% på varmeregningen. Dermed sparer du miljøet for ca. 80 kg CO2-udledning hvert år, som svarer til ca 700 km kørsel i en ny bil.

Har du ikke termostater på dine radiatorer, men de gamle ventiler? Så overvej at få dem skiftet gennem ejendommens blikkenslager. Det koster ca. 2.000-2.500 kroner (inkl moms) for 2 radiatorer. Termostater kører langt mere effektivt end de gamle on/off-ventiler.

Comments are closed.