Tinglysning af badeværelser

Vi har i bestyrelsen valgt at finde ud af hvor mange badeværelser der reelt er “lovligt bygget” – altså godkendt af kommunen.

Vi har derfor hentet alle de tinglysninger der var til ejendommen nede på Teknisk Forvaltning. Hvis I er interesserede i at vide om jeres badeværelse er tinglyst, kan I kontakte bestyrelsen på efoeresund@gmail.com og få linket til tinglysningerne.

Dette initiativ har vi taget som en service for jer. Det er altså ikke noget, der SKAL gøres, men lejlighederne var oprindelingt ikke bygget med badeværelser med bruser, så hvis et vådrum er blevet ombygget, og der er blevet installeret brus, er en tinglysning en blåstempling af, at byggearbejdet er udført korrekt.

Hvis den ikke gør, anbefaler vi, at I får badeværelset tinglyst så det er lovligt. Dette anbefaler vi, fordi det kan gøre en forskel, hvis der en dag skulle gå noget galt, eller hvis I ønsker at sælge lejligheden.

I kan læse meget mere om det ved at følge dette link: http://www.bolius.dk/alt-om/lejlighed/artikel/regler-og-love-for-ombygning-af-ejerlejligheder/

Tinglysning for min lejlighed er i Dropbox, men jeg har siden bygget det om, hvad så?

 

Vi refererer til afsnit som også findes under ovenstående link.

 

“Der er imidlertid anmeldelsespligt for en række enkeltstående byggearbejder. Det gælder f.eks. opsætning eller nedtagning af brændeovn, ombygning af badeværelse og køkken, nedrivning eller opsætning af vægge samt sænkning af lofter. Du skal også anmelde til kommunens tekniske forvaltning, hvis du ændrer rørføringen eller på antallet af vandinstallationer.”

Comments are closed.